in

Tips til hvordan du kan få den skandinaviske stil i hjemmet på et budget

I Danmark og i norden generelt er vi kendte for vores skandinaviske stil, som rummer simple og dæmpede farver, organiske materialer og en minimalistisk indretning. Vi er specielt kendt for vores danske møbeldesignere, som man da også finder i rigtig mange boliger herhjemme. Det i sig selv er heller ikke så underligt, for de danske designmøbler er klassiske og tidsløse, og passer perfekt ind i den skandinaviske stil. Det er dog ikke i de billigste møbler på markedet, og for mange menneskers vedkommende kræver det mange måneders opsparing, før de kan gå ud og købe så dyrt et møbel. Men der findes heldigvis mange andre alternativer, som ikke nødvendigvis betyder, at du må sælge din venstre nyre, for at få råd til det skandinaviske drømmehjem. Nogle af disse alternativer har vi samlet her, så du kan finde inspiration til, hvordan du slipper for at hive den helt store pengepung frem, og stadig får nogle flotte ting med hjem. 

Første tip til et skandinavisk indrettet hjem på budget, er brugen af plakater. Prøv for eksempel med et par plakater til stuen i nogle rolige farver såsom grå, hvid, sort eller beige. Der findes et hav af forskellige plakater til stuen, og det burde dermed være forholdsvis nemt at finde nogle stykker, som passer perfekt ind i din ønskede stil. Når du vælger dine plakater til stuen, er det en god idé at have resten af rummet for øje, så der kommer et godt samspil og rød tråd mellem plakaterne og de andre ting som befinder sig i rummet. Den skandinaviske stil ’larmer’ ikke så meget, og ens indretning kan hurtigt komme til det, hvis man ikke passer på med at proppe for mange farver og mønstre ind i det samme rum.

Et andet tip til hvordan du kan få den skandinaviske stil til få penge, er ved at kigge efter genbrugsguld. Der er mange penge at spare på blandt andet danske designermøbler, hvis man finder dem brugt. Du kan prøve at tjekke udvalget ud på forskellige sider såsom Facebook Marketplace, DBA eller på diverse auktionshjemmesider. Nogle gange kan man være rigtig heldig at gøre sig et kup og finde dem ekstremt billigt. Til tider kræver de en kærlig hånd for at komme til at se flotte ud igen, men har du ikke noget imod at bruge lidt sandpapir, olie eller maling, så kommer du rigtig langt for få penge. Du kan finde inspiration til, hvordan du selv kan gøre det på blandt andet YouTube og Pinterest. Så er du ikke bange for at få lidt skidt under neglene, er det bare med at hoppe i arbejdstøjet og få svinget malerpenslen. 

Et sidste tip til det budgetvenlige, skandinaviske drømmehjem handler om at finde kompromiserne til de meget dyre møbler og interiør. Undersøg markedet grundigt og se hvad dine muligheder er – ofte kan man finde noget der minder om, og samtidig slippe med meget mindre i betaling. Gode steder at købe interiør til lave priser er fx i H&M Home og Søstrene Grene.

En hver mand bør eje en blazer

Lad Nespresso lave dig en god kop kaffe