in

Store Kvinder Skal Ikke Gemme Sig

Når man her i Danmark siger, at alle er lige, så dækker det over rigtigt mange ting. Først og fremmest så betyder det, at alle skal behandles på samme vis. Det er lige meget om du er rig eller fattig, mand eller kvinde, sort eller hvid: du er et menneske ligesom alle andre, og er på lige fod med dine medmennesker. Det er en rigtig smuk tanke, og en af grundstenene i den danske kultur. Det er dog én ting at snakke om ligestilling, og noget helt andet, rent faktisk at føre det ud i livet.

Ligestilling er ikke noget vi har, bare fordi vi taler om det. For at alle kan være lige, er vi nødt til at kæmpe imod ulighed. Når vi oplever, at visse mennesker behandles på en anden vis end andre, så er vi nødt til at råbe op. Vi er nødt til at kæmpe imod de unfair tendenser i samfundet, så vi kan sikre, at alle har det godt.

Vi har ført de kampe på rigtigt mange forskellige fronter. Før i tiden var der et stort skel imellem mænd og kvinder, og alt for mange lukkede øjnene for denne forskelsbehandling. Der blev snakket om ligestilling, og mange opførte sig som om, at vores samfund allerede var ganske fair. Men der var nogen modige kvinder, der ikke fandt sig i, hvordan deres køn blev behandlet. De råbte derfor op, og fik gjort noget ved det. Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at protester og afbrændinger af BH’er ikke var det første de gjorde. Det kom først senere hen, da der var kommet momentum på bevægelsen. De startede tværtimod ved selv at sige fra overfor ulighed i deres eget liv. Hvis nogen behandlede dem dårlige, så sagde de fra, og gav igen. Ethvert oprør, og enhver forbedring af vores samfund, starter altså ved individet.

Vi har stadig mange kampe der skal kæmpes. En af dem, jeg selv har helt inde på kroppen, handler om kvindekroppen. Alle kvinder bliver holdt oppe imod et urealistisk skønhedsideal, og lever vi ikke op til det, så bliver vi behandlet anderledes. Det forventes at vi skammer os over vores kroppe, og forsøger at skjule dem i løstsiddende tøj. Men sådan behøver det ikke at være – store kvinder skal ikke gemme sig!

Kampen om lighed starter ved, at vi står ved vores kroppe, og viser at vi er stolte af dem. Derfor går jeg altid i zizzi tøj til store kvinder. Zizzi har forstået, at en stor krop med kurver ikke er noget, man skal skamme sig over. Vi kan sagtens være stolte af vores kroppe: og bære tøj, der viser det. Takket være Zizzi kan jeg få tøj med en god pasform, der fremhæver mine kurver frem for at skjule dem. Det er sådan vi starter kampen!

Gummistøvler med fashion og stil

Brug handsker på jobbet