in

Glem Ikke Køreglæden Når du Vælger Varevogn

Der er rigtigt mange forskellige erhverv, der har et behov for varebiler. Da ens behov varierer rigtigt meget, alt efter hvilken slags arbejde man udfører, så findes der selvfølgeligt mange forskellige varevogne på markedet. Nogen varevogne er designet til at have så meget opbevaringsplads som muligt, og går så selvfølgeligt på kompromis med andre ting. Andre varevogne har større fokus på, at kunne dele lasten op, og give god adgang til det enkelte ting. Det var bare to eksempler: der er flere hundrede forskellige måder, man kan designe en varevogn på, al efter hvilke behov man ønsker at dække.

Det er derfor vigtigt at man fuldt ud forstår, hvad man ønsker i en varebil, før man køber den. Vælger man en forkert varevogn er det sjældent jordens undergang: arbejdet kan som regel stadig udføres. Man går bare glip af nogle af de fordele der havde været ved, at vælge en anden model. Måske er man nødt til at køre flere gange, eller bruge mere tid på at læsse varer af vognen. Det kan også være, at visse arbejdsopgaver bare er mere frustrerende, end de behøv at være. Men arbejdet kan stadig udføres, så det er til at leve med.

Man skal dog være opmærksom på, at det har en betydning for ens konkurrence-evne. Hvis dine konkurrenter har gjort mere ud af, at vælge den rette type varevogn, så har de en klar fordel. Det kan være, at de kan udføre arbejdet hurtigere end du kan. Det betyder mere tilfredse kunder, og mulighed for at klare flere opgaver på samme dag. Det kan også betyde, at der sker færre fejl, eller at der er bedre styr på tingene. Uanset hvad er det altså noget, der kan give dem en konkurrence-mæssig fordel. Det er derfor værd, at tænke sig godt om, før man køber en varevogn.

Her vil jeg så lige gøre opmærksom på, at det forretningsmæssige perspektiv ikke bør stå alene. Selvfølgeligt skal du vælge en varevogn, der passer godt til de arbejdsopgaver der udføres. Men du må endelig ikke glemme køreglæden og komforten. Dine ansatte er nemlig også en vigtig ingrediens i din forretning: og deres velfærd spiller derfor ind. Hvis de finder det frustrerende at køre, så vil det påvirke deres humør, når de taler med kunderne. Det øger også risikoen for at de siger op, og måske finder et andet job, hvor køreglæden er større.

Mange bilproducenter glemmer at tænke på køreglæden, når de designer varebiler. Det er stort set kun Mercedes sprinter der gør det rigtigt godt. Hvis du går igennem en enkelt arbejdsdag i en Sprinter fra Mercedes, så vil du ikke være i tvivl om, at forskellen er stor. Ens dag er bare så meget bedre, når bilen man kører i yder optimal komfort. Man har mere mentalt overskud, og det gør arbejdet langt lettere at overskue. Glem derfor ikke køreglæden, når du vælger varevogn.

Tænk dig om inden du handler for meget

Sådan Skaber du Ultimativ Hygge i Hjemmet