in

En verdenskendt grøn drue

Der er ikke meget, der kan konkurrere med et glas kølig hvidvin på en varm sommerdag. Der findes mange forskellige hvidvine, og mange forskellige kvaliteter af hvidvin. Alsace er meget kendt og også en fantastisk vin. Og hvem kender ikke Chardonnay, som er meget populær i disse år. Hvidvin er en skøn drik, især når den er fremstillet af en god drue, som har fået lov at udvikle sig under optimale forhold. Her er vinbonden og vingårdene store medspillere i arbejdet på at få den bedst mulige vin ud af druerne.

Den ædle riesling drue er en af de mest kendte i verden. Her er tale om en grøn drue med et potentiale, der næsten er ubegribeligt. På druer af riesling kan man fremstille hvidvine, der har meget forskellig karakter. Mange forhold spiller ind og har afgørende betydning for hvordan en riesling udvikler sig. Jordbund, lysforhold, temperatur og høsttidspunkt er blot nogle af de forhold, som påvirker smagen af den færdige vin.

Druens oprindelse

Man kan spore riesling helt tilbage til 1400-tallet. Den menes at stamme fra Tyskland, hvor den har været dyrket i stor stil. Op igennem århundrederne har tyskerne fremstillet disse vine og forfinet dem i mange varianter. Desværre har der også været fremstillet knap så interessante riesling vine, her i blandt den masseproducerede Liebfraumilch, som nær havde ødelagt druens gode rygte.

Men i vore dage har riesling genvundet sin status som en af verdens ædleste druer. Den dyrkes stadig i stor stil i Tyskland, blandt andet i områderne omkring Rhinen, men også i lande som New Zealand, Australien, Chile og USA har druen fundet anvendelse. Her fremstilles hvidvine af meget høj kvalitet.

Bredt spektrum

Der fremstilles vine på riesling, som kan variere bredt. Både til den søde og den tørre side. Men uanset tørhed, så er der virkelig perler at finde på begge sider. Det er bare om at gå på opdagelse og finde dem, man bedst kan lide. Ingen har nogensinde taget skade af at prøve sig frem. Og med riesling i den pæne ende er der kun gode smagsoplevelser at hente.

Klargør din bolig til salg

Høj på lækre smoothies